27 Aralık 2010 Pazartesi

2010 süperdi, ama 2011 daha iyi olabilir mi? | Haber

                                                           

Türkiye'de bugüne kadar düzenlenmiş en büyük rock müzik festivallerinden biri olan "Sonisphere İstanbul 2010" rüzgar gibi geldi geçti diyebiliriz. Ülkemize ilk kez gelen Rammstein, yılların eskitemediği, heavy metalin babaları Accept ve Manowar ve henüz birçok ünlü festivalin dahi bir arada göremediği The Big Four'un sahne aldığı festival sonrası Purple Concerts yetkilileri bu festivallerin tek seferde kalmayacağını belirtmişlerdi. Tabi doğal olarak da festivalin üzerinden çok süre geçmeden bir sonraki yaz gelebilecek isimler için spekülasyonlar başladı.

Festivalin 2011'de yapılacak diğer ayaklarındaki grupların da yavaş yavaş belli olmasıyla, Türkiye ayağında yer alacak gruplar hakkındaki dedikodular da aldı başını gitti. Fakat birçok farklı müzik platformunda da konuşulan belli başlı grupların olduğunu söylemek mümkün. Örnek vermek gerekirse, kulislerde konuşulan isimler arasında Iron Maiden, Motörhead, AC/DC, Slipknot gibi rock ve metal müziğin kilometre taşları niteliğindeki grupların yanında, onlara nazaran daha hafif müzik yapan Coldplay, Radiohead gibi isimler de mevcut. Teker teker gelme olasılığı olan grupları incelemeye başlayabiliriz öyleyse:

                
Iron Maiden : Türk seyircisinin yıllardır özlemini çektiği bir grup Iron Maiden. Gerek yaptıkları müziğin tartışılmaz kalitesi, gerek canlı performansları, onları bugüne kadar zirvede tutmaya yarayan özellikleri oldu ve bazı kaynaklara göre, Iron Maiden'ın bu sene İstanbul'a gelmesi artık bir dedikodu bile değil. Purple Concerts'in grupla anlaşmayı sağladığı ve işin sadece tarih belirlemeye kaldığı sözleri dolaşıyor ortalıkta. Tabi hala ortada ne grup ne de organizasyon şirketi tarafından yapılmış bir açıklama olmadığı için dedikodu olarak varlığını sürdürüyor bu konu. Fakat Iron Maiden'ın konser tarihleri arasındaki bazı boşluklar ve festivalin diğer ayaklarında da yer almaları, bu ihtimali dikkat çekici hale getiren unsurlar.
 

Motörhead : Grubun daha önce Türkiye'de yaşadığı talihsiz olaya bakılırsa (bkz.: 25 Kasım 1998 Motörhead İstanbul konserinin seyirci azlığından dolayı iptali), grubun buraya gelmesi biraz da varsa önyargılarından kurtulmaya bakıyor. Hem geçen sene hem de bu sene Sonisphere'in birçok ayağında yer alan Motörhead, Türkiye'de de heavy metal tutkunları tarafından bayağı bir sevilen bir grup, ama bu şöhret bir Türkiye'de bir stadyum doldurabilecek bir şöhret mi bilinmez. Grupla ilgili herhangi bir söylenti veya dedikodu yok ortada, fakat diğer ülkelerde headliner olarak yer alan bu grubun Türkiye'ye gelme gibi bir ihtimali de olabilir.

 

AC/DC : Sonisphere kavramı Türkiye'ye geldi geleli, AC/DC ismi de gündemdeki yerini koruyor. Rock müziği seven birçok insan, Angus Young'u, gitarını, sahnede giydiği okul kıyafetini de görmek istiyor tabi ki ülkemizde. Geçen sene de gelebileceği düşünülen grubun gelme ihtimali bu sene de dedikodularda yerini alırken, Motörhead'de yaşanan şüphe AC/DC için de geçerli. Buna rağmen bazı kaynaklar (hafifmuzik.com), grupla bu sene değil fakat, 2012 için kesin olarak anlaşıldığını iddia ediyor. Bu durumda bize de bekleyip görmek düşüyor.  


Slipknot : Sonisphere'in diğer ülkelerdeki ayaklarıyla ilgili yapılan headliner açıklamalarından sonra, Iron Maiden'dan sonra en çok ilgi gören grup olduğunu söyleyebiliriz Slipknot'ın. Gerek sahne şovları, gerek rock müzikle ilgilenen Türk gençliğinin onları çok sevmesi, Slipknot'ı ideal bir headliner yapabilir burdaki konser için. Ama bir de solist Corey Taylor'ın geçen sene Stone Sour ile verdiği konseri düşünecek olursak, seyirciden tatmin olmadığı kendi hareketlerinden de anlaşılabiliyordu. Henüz ortada kendileriyle ilgili bir dedikodu yok fakat Corey Taylor geçen seneyi unutup bir şans daha verirse İstanbul'a, konser "teenager" akınına uğrayabilir, haberiniz olsun :)

 

Coldplay ve Radiohead : Yine Hafif Müzik'in haberine göre, Purple Concerts yetkilileri, bu iki grupla da anlaşma sağlamak üzere. Fakat ortada bir sorun var: Grupların Sonisphere kapsamında sahne almasının düşünülmesi. Sonisphere'in genel çizgisini bir düşünürsek, bunun gerçekten bir sorun olacağı apaçık ortada. Seyirci kitlesi tamamen farklı olan bu grupların bir arada sahne alması, bilet satışlarını da sekteye uğratabilir. Fakat bu iki grupla Sonisphere dışında anlaşma sağlanılması durumunda onları da Türkiye'de görebiliriz ilerleyen zamanlarda.

Biraz derleme haberi gibi oldu fakat, şu anki durum bu festivalle ilgili. İlerleyen zamanlarda açıklanan gruplar oldukça, buradan kısa veya ayrıntılı incelemelerle karşınızda olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder