28 Aralık 2010 Salı

Busta Rhymes




 

















Gerçek adı Trevor Tahiem Smith olan sanatçı 20.05.1972'de New York'ta doğmuştur.. Aslen Jamaika'lı olan Busta'nın hip-hop'la tanışması 12-13 yaşlarında yaşadığı şehir New York'ta olmuştur.. Genç yaşta hayatı sorgulamaya başlayan Busta arkadaşlarının da etkisiyle İslam dinini seçerek müslüman olmuştur.. Ve hayatında yaptığı en iyi hareketlerden biri olduğunu sık sık vurgulamaktadır..

Müzik kariyeri ise oldukça hareketlidir.. 1989da başlayan müzik tutkusu artarak devam etmektedir ve eğlenceli şarkılarıyla devam edecek gibi durmaktadır.. Dinlerken dikkat çeken en büyük özelliği flexleridir.. Normal konuşmalarında da çok hızlı konuştuğu için esprilere konu olabilecek kadar hızlı konuşmaktadır..

Busta Rhymes'ın şimdiye kadar 7 solo ve 3 mixtape albümü vardır


Kariyerinin başlarında 3 arkadaşıyla birlikte Leaders of the New School adlı grubu kurmuştur.. 1991 yılında "A Future Without A Past" adlı albümü ve 1993 yılında "T.I.M.E." adlı albümü çıkarmışlardır.. Grup içinde en çok dikkat çeken isim Busta olmuştur ve gruptan ayrılıp çalışmalarına solo olarak devam etmeye karar vermiştir.. Busta olamadan bu grup fazla bi varlık gösterememiş olup bi süre sonra dağılmıştır..


Busta Rhymes'ın ilk solo albümü 1996 yılında "The Coming" ismiyle piyasaya sürülmüştür.. Bu albüm Amerikan müzik listelerinde 6 numaraya kadar yükselmiştir.. Bu albümünden çıkan ilk single olan Woo Hah!! Got You All In Check” adlı parçasıyla 1997 "Grammy" müzik ödüllerinde "En İyi Rap Performansı" ödülünü almıştır.. İlk albümüyle böyle bi başarı göstermesi dikkatlerin üstüne çekilmesine neden olmuştur..

Busta, 7. albümünü Dr.Dre'nin prodüktörlüğünde sürdü. Bu albümü ile Amerika listelerinde 1 numara olmayı başardı. Bu albümde Missy Elliot, Nas, Rick James, Kellis ve Timbaland ile çalıştı; “Touch It”, “I Love My Chick”, “New York Shit” ve “In The Ghetto” parçalarına klip çekti...


Bunun dışında Busta'nın oyunculuk yetenekleri de oldukça dikkat çekmiştir ve birçok projede yer almıştır;


Kliplerinde ve gerçek hayatında oldukça neşeli olan ve insanlara en sempatik gelen rapperlardan biri olmayı
başaran
Busta Rhymes'ın sözleri de oldukça dikkat çekmektedir..Canlı performansları da oldukça başarılı olan Busta bu alanda da birçok ödüle layık görülmüştür..

Mariah Carey'le söylediği "I Know What You Want" şarkısı efsaneler arasında yerini almıştır.. Ve tabii ki Arab Money (remix)'i şiddetle tavsiye etmekteyim.. Bunun dışında Break Ya Neck şarkısı da oldukça eğlencelidir..Tabiiiiii unutmadan "Touch It"... Ve daha bi sürü.... Uzun lafın kısası "şiddetle tavsiye ederim bu herifi".. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder