29 Aralık 2010 Çarşamba

THE CHEMICAL BROTHERS

Manchester Üniversitesinde tanışan Tow Rowlands ve Ed Simons (tam adları; Thomas Owen Rowlands ve Edmund John Simons) tarafından kurulan İngiliz elektronik müzik grubu The Chemical Brothers, müzik piyasasına 1992'de 'Dust Brothers' olarak katıldılar, fakat bu isim farklı bir grup tarafından da kullanıldığı için 1995'ten itibaren bugünkü isimlerini aldılar.

The Prodigy'nin 'Voodoo People' parçasına yaptıkları remix sayesinde adlarını duyurmayı başaran ikili 1995'te ilk albümleri olan 'Exit Planet Dust'ı piyasaya sürdü. Bu albümle kısa sürede bir milyondan fazla satarak Virgin Records'la anlaşma imzaladılar.

Bu albümden sonra belli bi zaman Dj'liğe ağırlık veren grup 1998'de 'Brothers Gonna Work It Out' isimli bir mix albümü yayınladı. Bu albümde Renegade Soundwave, Meat Beat Manifesto gibi zamanının önemli elektronik müzik gruplarının parçalarına yaptıkları mixler bulunmaktadır.

The Chemical Brothers 1999'da üçüncü albümleri olan 'Surrender'ı piyasaya sürdüler. Bu albümde Noel Galagher (Oasis), Hope Sandoval (Mazzy Star), Bernard Sumner (New Order) gibi önemli kişilerle çalıştılar. Bu albümde en çok dikkat çeken parçalar 'Hey Boy, Hey Girl' ve 'Let Forever Be' oldu.

2001'de çıkardıkları 'Come With Us' albümündeki, Richard Ashcroft düeti 'The Test' gerek müzik kalitesiyle gerek klibiyle, The Chemical Brothers'ın adından daha fazla söz edilmesini sağladı. Aynı albümde bulunan 'Galaxy Bounce' 'Tomb Raider' filminde, 'My Elastic Eye' parçası da 'The Butterfly Effect' filminde soundtrack olarak kullanıldı.

2005 yılında piyasaya sürdükleri 'Push The Button' albümünde yer alan 'Galvanize' single'ı 2006 yılında Grammy ödülüne layık görüldü.

'Push The Button'dan sonra en parlak dönemini yaşamaya başlayan grup 2007'de 'We Are The Night' albümünü yayınladı. Bu albümdeki 'Do It Again' single'ı 50.Grammy ödüllerinde 'En İyi Dans Parçası' kategorisinde aday gösterildi, fakat ödülü Justin Timberlake'in 'Love Stoned' parçası kazandı.

2010'un haziran ayında çıkardıkları 'Further' albümü ise 2011 Grammy ödüllerinde 'En İyi Elektronik Albüm' kategorisinde aday gösterildi.


Birçok filmde ve oyunda müzikleriyle sürekli karşımıza çıkan The Chemical Brothers; The Prodigy, Fatboy Slim ve The Crystal Method'la birlikte 'Big Beat' tarzının öncü gruplarındandır. 2005 yılında 'Efes Pilsen One Love Festival' kapsamında ülkemize gelen grup izleyenlere harika saatler yaşatmıştı.

Müzik faaliyetlerine hız kesmeden devam eden bu iki müzik dahisi ileriki zamanlarda insanları kendine daha fazla hayran edecek gibi. Bekleyip göreceğiz :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder