27 Aralık 2010 Pazartesi

Klasik Müzik ve Pulp Music




Rock, Metal, Rap, R&B iyiydi? Nereden çıktı klasik müzik?

Daha önceden bu blogda neler hakkında yazacağımızı anlatmıştık. Sıra geldi iş bölümüne. Klasik ve Ambient müzik başlığını ben aldım (Umut).

Peki neler yapacağız? Sadece klasik müzikle mi gidecek?

Bu başlığın ana hattı klasik müzik üzerine olacak. Sadece bu alana yönelmeyeceğim tabi. Blogtaki kendi konseptimi 3 bölümde oluşturacağım.
-Klasik ve ambient müzik üzerine albüm ve sanatçı incelemeleri
-Youtube Celebrities
-Online prodüksiyon dersleri (Pasak'ın da yardımlarıyla)

İncelemeler nasıl olacak?

Burada geçmişten başlayarak günümüze kadar gelen önemli sanatçıları tanıtacağız. Klasik müziğin kült bestecilerinin dışında bu işe yeni başlayan bestecilerden ya da modern dönem bestecilerinden albümler, şarkılar belirli kriterlere göre değerlendirilecek ve sizlere Klasik ve Ambient müzik dünyasında yol göstermeye çalışacağız.

Youtube Celebrities de nedir?

Bu bölümde ise internet aleminin en büyük video paylaşım sitesi olan Youtube'ta ünlenmiş bestecileri tanıtacağım. Kendileriyle yapılan blogumuza özel röportajlar ve kanallarına yapılan yönlendirmeler ile sizi bu insanlarla tanıştıracağız. Bu bölüm tabi ki sadece klasik müzik üzerine değil dünyanın çeşitli ülkelerinden birbirinden değişik tarzda müzikle uğraşan insanlar hakkında olacak.

Online prodüksiyon dersleri derken?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte müzik dünyasının digital ortama aktarılması, amatör müzisyenlere ve evinin rahatlığında çalışmak isteyen profesyonel müzisyenlere ilaç oldu. Ben de bu başlıkta, bu işin temellerinden başlayarak bu olaya ilgi duyan insanlara gerekli bilgileri bir yazı dizisi halinde vereceğim. Hatta ilerleyen zamanlarda bunu bir video-ders şekline bile dönüştürebiliriz.

Nereden yazacaksın peki? Kaynağı görmek istiyoruz!

Öncelikli olarak yazılarımı kişisel tecrübeler ve beğeniler ile yürüteceğim. Ama işin teknik kısmına gelince vazgeçilmezlerimiz olan Vikipedi, Kutsal bilgi kaynağı Ekşisözlük ve internetteki tonlarca Türkçe ve Yabancı dillerdeki sitelerden size gerekli bilgileri derleyeceğim.

Bir dahaki yazıya bir incelemeyle devam edeceğim. O zamana kadar takipte kalın.
Umut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder